Dykning i Thailand's Weblog

In this weblog, you can write small comments, if you had a good experience you want to share with other Dykning i Thailand -friends, future customers or the staff"

Vand, vand og atter vand....

mandag, marts 26, 2007

songkran phuket

Thailansk nytår er en vandfestival. Songkran som festen hedder er lidt en blanding af den danske midsommerfest, også et traditionelt årsskifte. Det fejres hvert år d. fra d. 13 april. Og når jeg skriver "fra" er det fordi at længden af begivenheden, varierer extremt meget fra nord til syd. I sydthailand hvor vi befinder os, fejrer man det primært kun d. 13. Tilgengæld jo længere man bevæger sig nordpå i landet, strækker festen sig flere steder helt op til 17 dage.
songkran phuketDa Songkran fejres i den absolut varmeste måned i thailand, kaster man ifølge traditionen vand på hinanden for at køle ned. Og det er med alt lige fra små vandpistoler til brandbiler med kæmpe sprøjter. Det er fuldstændigt sindsygt, og med tiden har det i flere tilfælde, udviklet sig til at være direkte farligt - specielt når alle er pløre stive!
De knokler eksempelvis en 200 liters vandbeholder op på ladet af en 4 hjulstrækker, og så får ALLE ellers det glatte lag - inkl. motorcyklister i fuld fart, de bliver totalt blændet, og det er mere held end noget andet at de ikke kører galt.

Nå, men Flip Flop & Co var selvfølgelig med i højeste gear. Og vi skal hilse at sige det var ikke kedeligt. For at twiste det hele lidt havde rigtig mange fyldt spandene og sprøjterne med isvand - huuuuu kroppen gik jo næsten i chok efter at have fået 2 liter isvand lige i femøren..hahaha ellers blev der badet i springvand, danset og festet i 2 dage.... så i skrivende stund, er vores vand/vædskebehov så rigelig dækket, og det er ikke ligefrem med længsel at vi ser frem til morgendagens dykning. hahaha - meen mon ikke det er et spørgsmål om tid.
dansk dykning ko lanta

Vejret i sidste uge: 7 dage med sol og blå himmel i dagtimerne, dog stedvis regn om aftenen. Temp. fra 31 - 38 grader.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home