Dykning i Thailand's Weblog

In this weblog, you can write small comments, if you had a good experience you want to share with other Dykning i Thailand -friends, future customers or the staff"

Costeau tilbage på Lanta!

tirsdag, januar 22, 2008


Den danske "Jaques Costeau" alias Jørgen Dencker og fru Bente kom endnu engang forbi. Jørgen er marinearkæolog til daglig, så han er jo dykkermæssigt langt mere erfaren end os. Dog lykkedes det os at give ham et par helt unikke oplevelser under vesten. Det hele startede med at min gode ven og kollega Henrik Kongsholm, kom forbi en dag efter fyraften og fortalte om mantaer i lange baner på Hin Daeng.


SHIIIT !!! det gjorde helt ondt i maven af misundelse! Det er meget usædvanligt at se mantaer i januar, så det gælder om at udnytte de få chancer man får...og vores kalender var booket op mange dage frem - så selv om vi ville, havde vi ikke mulighed for at tage dertil.

Efter at have vendt og drejet kalender og logistikken frem og tilbage, havde vi opfundet en meget spinkel men nogenlunde realistisk plan.
Så dagen efter - d. 14. jan. startede vi 30 min. tidligere end normalt, og gennemførte den oprindelige tur til Koh Haa med et minimum af spildtid. Tilbage på Lanta, tankede Per og drengene båden, pakkede om, medens jeg satte kunderne af.
Mindre end 1 time senere var vi igen på havet, denne gang med kursen mod Hin Daeng og noget der viste sig at blive 2 af bedste dyk i mit liv!!

Med spejlblankt vand nåede vi Hin D.på rekordtid, forholdene kunne ikke blive bedre, tidevand, strøm, blå himmel og ingen andre dykkere.... vi var alle høje på adrenalin allerede inden vi havde fået udstyret på.

Kl. 14.38 tømte vi bcd´erne og lod os falde ned mod revet. Yeeehaaaa.... 1 manta i sigte....hey..2..3..4.. på een gang!!! Vi kunne slet ikke kapere dem alle, de var på ingen måde bange for os og suste os om ørerne. Heldigvis var vi godt bevæbnet med video og digitalkameraer så vi efterfølgende har kunnet genopleve det igen og igen - Det kan ikke siges nok : SØG EVENTYRET, OG DU VIL BLIVE TIFOLDIGT BELØNNET!
Vi har nu været på Hin Daeng flere gange siden d. 14. og har hver gang haft mange mange minutter med mantaerne...de er her stadig, men hvor længe er der ingen der kan spå om, så skynd jer og kom!!

0 comment(s):

Post a comment

<< Home